I s handicapem lze žít plnohodnotný život a docílit velkých věcí...

V kategoriích níže naleznete články naší redakce.

Buďte i Vy aktivní a založte si svůj blog.

Najděte si lepší práci!.

Přečtěte si nejnovější článek

Přečtěte si články bloggerů.

Příjemnou zábavu!

Žiju s handicapem
v České televizi

Žiju s handicapem v České televizi

Podívejte se na video
o dětském domově Korkyně

Obrazek s videem

Video o dětském domově Orlíček
Přední Chlum

Obrazek s videem

Daruj krev, zachraň život a pomoz Elišce – dvojnásobná pomoc

Netradiční odběr krve, který pomůže hned dvakrát, se uskuteční v AGEL Transfúzní službě v Šumperku v pátek 8. listopadu 2024. Každý dárce, který v tento den přijde darovat krev nebo plazmu, přispěje částkou 500 Kč na léčbu malé Elišky Dorňákové ze Šumperka, trpící závažnými zdravotními problémy. Akci organizuje NADACE AGEL s cílem získat nové dárce a podpořit rodinu Elišky.

„Za každého dárce, který přijde v pátek 8. listopadu 2024 do AGEL Transfúzní služby v Šumperku darovat krev nebo krevní plazmu, daruje NADACE AGEL malé Elišce 500 Kč,“ uvedla Ing. Hana Marešová, místopředsedkyně představenstva AGEL Transfúzní služby.

Myšlenka na charitativní odběr krve se vynořila jako odpověď na dlouhodobý problém nedostatku nových dárců krve. „Chceme tímto způsobem motivovat více lidí k darování krve, které je nesmírně důležité pro záchranu lidských životů. Zároveň chceme ukázat, že i jeden dárcovský úkon může mít dvojí efekt – pomoci zachránit život a zároveň podpořit konkrétní osobu v nouzi,“ říká Lucie Dvořáková členka správní rady NADACE AGEL s tím, žedoufá, že se akce povede a navážou na ni i další odběry v jiných lokalitách, které přispějí k lepšímu životu potřebným.

Eliška Dorňáková se narodila v roce 2016 jako předčasně narozené dítě, lehce nezralé, přibližně ve 37. týdnu těhotenství. Po porodu Eliška vykazovala vážné zdravotní komplikace, byla bledá, apatická, s nízkým svalovým tonusem a nepravidelným dýcháním. Tyto problémy si vyžádaly její umístění do inkubátoru a napojení na kyslík. Lékaři u ní diagnostikovali trombocytopenii a anémii, což vedlo k dalšímu vyšetření magnetickou rezonancí.

Výsledky vyšetření potvrdily závažnou diagnózu – progresivní atrofii mozku, tedy úbytek mozkové tkáně. Tento stav zásadně ovlivňuje Eliščin vývoj, a ve svých sedmi letech zůstává na úrovni ročního dítěte. Rodina Dorňákových se proto snaží získat prostředky na nezbytnou neurorehabilitaci a specializovanou terapii, které by mohly Elišce pomoci v jejím dalším rozvoji. Podpora z darů, jako je ta z plánovaného odběru krve v AGEL Transfúzní službě, představuje pro rodinu klíčovou pomoc na této cestě. „Zveme zájemce o dárcovství, aby si pro svůj první odběr krve vybrali právě tuto akci. Pomůžete tak svým darem krve nejen pacientům v nemocnicích ale i malé Elišce. Stačí se objednat a přijít,“ doplnila Marcela Kučerková, pracovník péče o dárce AGEL Transfúzní služby.

Pokud se nemůžete osobně zúčastnit odběru krve, ale přesto chcete Elišce pomoci dosáhnout na potřebnou léčbu, máte možnost přispět libovolnou částkou na účet NADACE AGEL číslo 117343533/0300 s variabilním symbolem 202401, a to do 8. listopadu 2024.

Stát se dárcem krve může každý občan České republiky, který je zdravý, ve věku od 18 do 60 let a má chuť pomáhat. Zájemci se mohou objednat telefonicky na čísle 800 300 600 nebo prostřednictvím objednávkového systému na webu https://sumperk.odbery.agel.cz. Další informace o dárcovství krve jsou k dispozici na stránkách https://transfuznisluzba.agel.cz.

 leták

leták

 

Zdroj: Agel

 

Datum: 14. 10. 2024 | Zobrazeno (55x) | Autor: Redakce



Podporujeme také

Dětský domov Korkyně

Pokud chcete děti z dětského domova podpořit finančně, podívejte se zde.

Tomáš Mošnička - šéfredaktor (ret)

Tomáš Mošnička - šéfredaktorvzpěrač - mistr světa ve vzpírání tělesně postižených, handbikerový závodník
www.tomasmosnicka.cz
mosnicka@zijushandicapem.cz

Aktuální rozhovor:

Audiokniha - Ivo Koblasa

Rádi sdílíme z webu mujrozhlas.cz desáté pokračování unikátní série Příběhy sportovců, které je věnováno handicapovanému cyklistovi Ivo Koblasovi. Rodák z Brna je medailista z velkých paralympijských šampionátů. Těžká epilepsie v dětství, náročná operace mozku, nic z toho ho nezastavilo v cestě za ...

více »
Charitativní akce ČESKO BĚŽÍ MODŘE

Připojte se 2. dubna 2025 na Světový den porozumění autismu!

Vstupte »

Nejaktivnější blogeři

Děkujeme generálnímu partnerovi skupině D.I.SEVEN za vřelou podporu!

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN FACILITY
Facility management a podpůrné činnosti. Poskytujeme Náhradní plnění.

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN 
Bezpečnostní služby, PCO, zabezpečení akcí, úklidové ,recepční služby a náhradní plnění.

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN SERVICE
Bezpečnostní služby jako fyzická ostraha nebo vzdálený monitoring. Poskytujeme náhradní plnění.

Překlepy: Lidé náš web hledají také těmito výrazy: hendikep, hendicap, handikep, ...

Důležité odkazy:

Podmínky pro užívání blogu | Mapa stránek | Kontakt

Copyright 2024 | Internetový marketing : Optimalizace pro vyhledávače : Created by VIDIA-DESIGN s.r.o.